Χειροποίητα χαλιά

  • Η καθαριότητα είναι υγεία
  • Απόλυτη καθαριότητα με 100% υποαλλεργικά προϊόντα καθαρισμού
  • Εξειδικευμένο & έμπιστο προσωπικό
  • Εξοπλισμός νέας τεχνολογίας
Πληροφορίες
Τα χειροποίητα χαλιά (μπουχάρες, φαραχάν, άφγκαν, ζίγκλερ, νομαδικά, μεταξωτά κτλ.) χρειάζονται ειδική τεχνική ως προς τον καθαρισμό τους.
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ εξειδικευμένη και αρχικά εξαρτάται από την ποιότητά του και το πόσο επιβαρυμένο είναι και εν συνεχεία από το πρόγραμμα καθαρισμού που έχει επιλέξει ο κάθε πελάτης (Economy,Green, Silver, Gold).
Σε κάθε περίπτωση, τα χειροποίητα καθαρίζονται μεμονωμένα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, για να γίνεται ενδελεχείς έλεγχος καθ όλη τη διαδικασία.
Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την περιποίηση τους ζυγίζει το μέγιστο 28 κιλά έτσι ώστε να μην επιβαρύνει καθόλου το χειροποίητο κατά τον καθαρισμό του.
Η φιλοσοφία μας είναι πως οι καταλληλότεροι τρόποι καθαρισμού χειροποίητων χαλιών είναι είτε σε ξηρή είτε σε στεγνή μορφή. Και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιούνται προϊόντα οικολογικά που εισχωρούν σε βάθος, καθαρίζουν με ασφάλεια και θρέφουν τις ίνες του χαλιού διατηρώντας το στην καλύτερη φυσική του κατάσταση αλλά και απόλυτα καθαρό και υγιεινό.
Συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος περιποίησης των χειροποίητων χαλιών σας στον χώρο σας είναι το τακτικό σκούπισμα (και από την πάνω πλευρά αλλά και από την κάτω πλευρά) και το χτένισμα αυτών με απαλές βούρτσες με νερό και λευκό ξύδι (προς τη φορά του πέλους). Συνιστάται και εδώ φυσικά ο συχνός αερισμός του χώρου όπου βρίσκονται.